Снимка trafficnews.bgНе излизайте и не шофирайте по улиците в Пловдив от

...
Снимка trafficnews.bgНе излизайте и не шофирайте по улиците в Пловдив от
Коментари Харесай

Предупреждават пловдивчани да не излизат от 11 до 15 часа навън! От Чистота алармират за бедствие!

Снимка trafficnews.bg

Не излизайте и не шофирайте по улиците в Пловдив от 11 до 15 часа! Това предизвестиха от Оперативна програма " Чистота " пловдивчани, а повода е проливен дъжд, който се чака да се изсипе под тепетата за този период от време, заяви trafficnews.bg.

Пороят в града към този момент наводни доста от улиците в града. Шофирането в Пловдив още от сутринта е цялостен безпорядък - две дървета паднаха върху коли, три произшествия станаха под тепетата, а доста от светофарите на основни кръстовища стопираха да работят.

Всичко това провокира доста отрицателни рецензии от страна на пловдивчани към " Чистота " и запушените шахти в града, те от своя страна се оправдаха, че макар всичките им старания, не могат да се оправят с огромния проливен дъжд.

Ето и какво известие изпратиха от почистващата компания:

По опция жителите да избегнат излизането и шофирането по улиците сред 11:00 и 15:00 ч., защото съгласно метеорологичните прогнози се чака тогава в Пловдив да се излеят големи количества дъжд, предизвести шефът на Оперативна програма „ Чистота “ Иван Стоянов.

Спешни ограничения против пороите бяха набелязани на свикания рано сутринта действен щаб в общинското дружество. Основната задача на целия разполагаем състав взаимно с КМД  е своевременното разчистване на  дъждоприемните шахти. Въпреки превантивната им обработка през последните дни, непрестанните дъждове свличат в тях земни наноси и тиня. Затова непрекъснато се следи за положението им. Ангажирана е цялата профилирана техника за отпушване, а работничките ръчен труд отстраняват листа и други боклуци от решетките.

Всички общински институции координират напъните си за справяне със обстановката, като с изключително внимание се наблюдават невралгичните места. Директорът на „ Чистота “ прикани жителите да не паркират колите си върху дъждоприемни шахти, с цел да не затрудняват почистването им. При нужда Оперативна програма „ Паркиране и репатриране “ ще реалокира колите с „ паяци “. Сигнали могат да се подават на дежурния телефон на предприятието 032 675 817, а при по-сериозни случаи – на 112.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР